Signali pred otkaz?
0

Poslodavci iz FA-a naložili Capellu da poboljša engleski

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Fabio Capello (64) ni nakon dvije godine boravka na klupi engleske nogometne reprezentacije svojim igračima i dalje ne može precizno prenijeti vlastite ideje, zahtjeve i emocije.

Prema pisanju News of the Worlda, Talijanovi poslodavci iz Engleskog nogometnog saveza (FA) zatražili su od njega da pod hitno poradi na svom govornom engleskom kako bi s igračima mogao komunicirati i u zahtjevnijim formama.

Navodno su se igrači žalili da i dalje njihov trener ne može jasno artikulirati svoje osjećaje tokom treninga i tokom sastanaka, te ih je prošle sedmice šokirao samo im koncizno čestitavši nakon prijateljskog meča s Mađarskom na Wembleyju (2-1). Ispada da je rekao "good game" i napustio svlačionicu.

Prošle je sedmice direktor reprezentacije Adrian Bevington jasno rekao da očekuje bolju komunikaciju selektora s njegovim igračima.

Na koncu, NOTW tvrdi da je kao primjer Capellu naveden Chelseajev trener Carlo Ancelotti, koji je "progovorio" sasvim solidan engleski svega nekoliko sedmica nakon što je na početku prošle sezone stigao za kormilo Chelseaja.