Nogomet
244

Posljednji dan SP-a: Zastava BiH na najvećem svjetskom pretraživaču

Klix.ba
Zastava Bosne i Hercegovine viori se danas na Google Doodleu među zastavama ostale 31 selekcije koje su učestvovale na 20. Svjetskom prvenstvu u fudbalu.

Naša reprezentacija je prvi put učestvovala na najvećem takmičenju u fudbalu, ali nažalost nisu uspjeli ostvariti svoj cilj i plasirati se u drugi krug takmičenja. Poraženi su od ekipa Argentine i Nigerije, a pobijedili su Iran rezultatom 3:1. No, to nije bilo dovoljno za daljnji prolazak.

Danas je akcenat na okršaj Njemačke i Argentine u Rio de Janeiru i finale Svjetskog prvenstva, a tim povodom Google je svoj Doodle posvetio svim reprezentacijama koje su učestvovale u fudbalskom spektaklu.

Google Doodle prikazuje animaciju na stadionu Maracana na kojem će večeras doći do "okršaja titana".

Ova animacija odaje počast svim zemljama učesnicama i prikazuje ih na tribinama i njihovim nacionalnim obilježjima. Najbolji dio animacije je klik na veliki ekran na stadionu čime pregledate virtuelne tribine i sve navijače za svojim zastavama.

Ova Google Doodle animacija također zatvara i fudbalsko ludilo zvano Svjetsko prvenstvo, a koje je bilo u znaku suza, ponosa, ali i brojnih polemika širom svijeta.

Na ceremoniji zatvaranja večeras će nastupiti Shakira, Carlos Santana i Ivete Sangalo, a koja ekipa će podignuti pehar u zrak, Argentina ili Njemačka, vidjet ćemo večeras.