Nogomet
204

Posljednje upozorenje navijača Bordo tima igračima: Za dres morate ginuti

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon nekoliko slabih rezultata FK Sarajevo, navijači Bordo tima odlučili su danas posjetiti igrače i, kako su rekli, dati im do znanja da dosadašnje igre nisu dostojne velikana sa Koševa.

Bordo tim je prije samo nekoliko sedmica bio u konkurenciji za osvajanje Kupa BiH, te su bili veliki konkurenti za titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Međutim, porazom od Borca na Koševu, te pirovom pobjedom u Banjoj Luci, FK Sarajevo je izgubio šansu da brani titulu osvajača Kupa BiH.

Kako saznajemo, navijači su na današnjem treningu igračima dali do znanja da su ih razočarali, posebno nakon prvog gola u porazu od Veleža jer nisu vidjeli borbenost i htijenje igrača na terenu.

Također, poručili su im da im je ovo posljednje upozorenje i da se igra u proteklom periodu ne smije ponoviti, da moraju ginuti za dres, da privatne probleme "ostave kod kuće", kao i da se, ako imaju kakvih problema u klubu, obrate navijačima.

Podsjetimo, Bordo tim je nastavak Premijer lige nakon zimske pauze startao pobjedom protiv Zvijezde krajem februara. U Banjoj Ilidži je bilo 2:0 za Bordo tim.

Uslijedio je poraz u Kupu protiv Borca na Koševu (2:1). Tri dana kasnije remizirali su (0:0) sa istim protivnikom na Koševu u okviru Premijer lige da bi u drugoj utakmici Kupa savladali Borac u Banjoj Luci 1:0, što nije bilo dovoljno za prolazak.

Navijači su mnogo očekivali od utakmice protiv Veleža u Mostaru. Međutim, uslijedio je još jedan hladan tuš i poraz od 2:0 od Rođenih.

Nakon obavljenog razgovora, navijači su napustili teren, a nogometaši nastavili s treningom.