Jose Mourinho
0

"Posao mi uvijek 'visi' u zraku"

Totalsport
Intervju koji je putem interneta Jose Mourinho, trener milanskog Intera, dao portugalskom Publicu prenosi talijanska La Gazzetta dello Sport.
  • Način na koji se odnosim prema medijima ima samo jednu svrhu, a to je zaštita interesa moje ekipe. Ne brinem se kakvu to sliku stvara o meni. Radim li pogrešno? To pitajte one s kojima sam u prošlosti sarađivao. Uvijek hvatam metke prsima, tek ponekad u bitku pošaljem asistenta s pancirkom - slikovit je Mourinho na upit o turbulentnim odnosima sa "sedmom silom".

  • Je li gotova moja ljubav veza s Italijom? Ne može biti, nikada nije započela. Ponovit ću da mi se sviđa ovdje, da mi se sviđaju Interovi navijači i sve što je teško. Iz tih sam razloga sretan čovjek.

Mourinho nije želio odgovoriti na upit u kakvim je odnosima s predsjednikom kluba Massimom Morattijem, ali je kazao da ne strahuje od gubitka posla.

  • Moj posao uvijek 'visi', jer treniram momke koje bi mnogi htjeli trenirati. Također, ostavljam ih sjajno posložene za budućnost i narednog trenera. Ali, ako sam na rubu otkaza s osvojenim naslovom prvaka, trenutačnim vodstvom na prvenstvenoj tabeli i izborenom osminom finala Lige prvaka, zamislite tek kako je onome ko nikako ne uspijeva ostvariti zadane ciljeve.

O susretima osmine finala Lige prvaka u kojima će se Inter ogledati protiv Mourinhove bivše ekipe, londonskog Chelseaja, Portugalac je rekao:

  • Otići ću tamo i prije te utakmice, jer ne želim se vratiti direktno na utakmicu. Ne želim da me svladaju emocije tokom utakmice, no svjestan sam da mi neće biti lako. U Chelseaju sam proveo sjajno vrijeme i ne mogu zaboraviti da igram protiv starih prijatelja.