Nogomet
30

Poruka domaćina SP: Kad Brazil ne igra, navijamo za Bosnu

Klix.ba
Gradska uprava na čelu sa gradonačelnicom Mariom Antoanetom de Brito i Eunice R. Leao Grotzinger, koordinatorom Komiteta za 2014 Brazil FIFA Svjetskog prvenstva organizovala je dirljiv i izrazito emotivan prijem za našu delegaciju u Guaruji u Brazilu.

Operativnom timu koji je u Guaruju doputovao u srijedu, u četvrtak su se pridružili potpredsjednik Nogometnog saveza BiH Darko Ljubojević, generalni sekretar Jasmin Baković, potparol Slavica Pecikoza, fizioterapeut Ismar Hadžibajrić i ekonom Adem Đipa.

U petak kada je predviđen dolazak igrača i stručnog štaba reprezentacije, u Guaruji će biti kompletirana bh ekspedicija.

Okupljenim gradskim vijećnicima, zvaničnicima i predstavnicima lokalnih medija, u toplom i prijateljskom tonu, ispred Gradske uprave, obratile su se gradonačelnica De Brito i Grotzinger, a u ime NS BiH, domaćinu su se na srdačnom dočeku zahvalili, generalni sekretar Jasmin Baković i potpredsjednik Darko Ljubojević.

Poruka domaćina je "QUANDO O BRASIL NÃO JOGAR, E BOSNIA QUE EU VOU GRITAR" što znači "Kad Brazil ne igra, navijamo za Bosnu".