Nogomet
18

Portugalski savez i C. Ronaldo ljuti zbog Blatterovih komentara

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Portugalski nogometni savez (FPF) priključio se madridskom Realu u kritikama čelnog čovjeka Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera zbog komentara na račun Cristiana Ronalda.

"Bio sam iznenađen kada sam gledao i analizirao riječi Seppa Blattera o kapitenu naše reprezentacije. Mislim da komentari jasno pokazuju nedostatak poštovanja spram Ronalda i Portugala, zemlje koja intenzivno živi za nogomet. Poslali smo FIFA-i pismo u kojem tražimo predsjednika da nam kaže prave namjere iza njegovih riječi budući ne razumijemo kako je mogao dati takve komentare", poručio je predsjednik FPF-a Fernando Gomes.

Nakon Realovog predsjednika Florentina Pereza koji je zatražio objašnjenje i izvinjenje od Blattera, oglasio se i trener Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti.

"Potpuno se slažem sa svojim predsjednikom. Nisam još razgovarao sa Cristianom Ronaldom o tome. Trenirao je jako dobro danas, kao uvijek. Svakog dana pokazuje da je sjajan igrač i da poštuje svakoga", izjavio je Ancelotti.

Sam Ronaldo reagirao je na Blatterove riječi ironično putem svog Facebook profila:

"Ovaj video jasno pokazuje poštovanje i razumijevanje koje FIFA ima za mene, moj klub i moju zemlju. Puno je toga sad objašnjeno. Gospodinu Blatteru želim zdrav i dug život, da nastavi svjedočiti, kako zaslužuje, uspjesima svojih omiljenih ekipa i igrača."

Podsjećamo, Blatter je prošle sedmice gostovao na slavnom britanskom Univerzitetu Oxford, na kojem je pred velikim brojem posjetitelja uporedio dvojicu ponajboljih nogometaša svijeta – Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

"Messi je dobar dečko. Njega bi svaka porodica, svaka majka željela u svom domu. Igra predivan nogomet. Kada dribla izgleda kao da pleše. S druge strane imate Cristiana, koji je poput nekog vojnika na terenu. Jedan provodi više vremena kod frizera od drugog, ali ne mogu reći ko je najbolji. Kada bih ja birao kome ću dati Zlatnu loptu, dao bih ju Messiju", rekao je čelni čovjek krovne nogometne organizacije.