Bliži se baraž
0

Portugalski mediji upozoravaju na Džeku, Pjanića, Spahića...

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Premda su izraziti favoriti u susretima dokvalifikacija s Bosnom i Hercegovinom, Portugalci, predvođeni planetarnom zvijezdom Real Madrida Cristianom Ronaldom, ipak "spuštaju loptu". Bar njihovi mediji pozivaju na oprez...

Tako internet portal Ojogo.pt piše kako "nisu uzaludni milioni koje je Manchester City uložio u dovođenje Edina Džeke, prve opasnosti po portugalsku reprezentaciju u dokvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine".

"Postizanje golova je ono što Džeko najbolje radi. Moglo se to vidjeti u posljednjem dvoboju protiv Manchester Uniteda, kada je za 20 minuta igre dvaput savladao Davida De Geu. Za City je ove sezone u 12 odigranih utakmica postigao 11 golova", navodi dalje pomenuti portal.

Nije Cityjev napadač jedini koji je "zapao za oko" Portugalcima. Znaju dobro kakve kvalitete posjeduje Romin as Miralem Pjanić, mladi playmaker koji je pun kreativnosti i koji ima sjajnu pas-igru, snažan i precizan udarac.

"Stub odbrane je Emir Spahić. Brz je i siguran, odlučan je i nije slučajno u Sevilli", piše Ojogo.pt.

Prvu utakmicu BiH i Portugal igraju 11. novembra, no još uvijek se ne zna hoće li to biti u Zenici ili Sarajevu, dok je uzvrat četiri dana kasnije u Lisabonu.