Nogomet
1

Portugalci demantiraju da je Meireles pokazivao srednji prst sudiji

Totalsport
Iz Portugalskog nogometnog saveza (FPF) morali su reagirati službenim saopćenjem nakon što je medije i društvene mreže preplavila fotografija na kojoj Raul Meireles navodno pokazuje nepristojnu gestu sudiji Miloradu Mažiću.

Incident, za koji Portugalci tvrde da nije ni postojao, desila se tokom utakmice između Njemačke i Portugala, u trenucima kada je srbijanski sudija isključio Pepea zbog sukoba s Thomasom Müllerom.

Fotografija sugerira da je Meireles pokazao Mažiću iza leđa srednje prste obje ruke, međutim kada se malo bolje pogleda, jasno se vidi da veznjak Fenerbahçea drži podignute kažiprste. Iz FPF-a tvrde da je Meireles samo prenosio taktičke instrukcije svome saigraču Bruni Alvesu.

''Suprotno onome što se pojavilo u medijima i na društvenim mrežama, odlučno opovrgavamo da je Raul Meireles napravio bilo kakvu nekorektnu gestu nakon Pepeova crvenog kartona. Radi se o nesporazumu. Meireles je svome kolegi Bruni Alvesu prenosio upute selektora Paula Benta. Konkretno, objašnjavao mu je da će se zbog Pepeova isključenja vratiti u odbranu i igrati na desnoj strani", stoji u saopćenju.

Malo je vjerovatno da će Međunarodna nogometna federacija (FIFA) pokretati istragu jer u Meirelesovom potezu zapravo nema ničeg spornog.