Haris Škoro za Sport Centar
0

"Portugal nije nepobjediv"

Sarajevo-x.com
Haris Škoro je bio omiljen kod navijača svih klubova, čije dresove je nosio u profesionalnoj karijeri. Zbog njegove superiorsnoti na terenu voljeli su ga i oni fudbalski gurmani "s druge strane terena". Nakon igračke karijere, koju je gradio preko Željezničara, Dinama, Torina, Ciriha... ostao je u Švajcarskoj.

Trenutno nije u fudbalu, ali se u razgovoru za Sport Centar magazin, čiji je novi broj od juče (27. oktobra) u prodaji za samo 1 KM na kisocima u BiH, rado prisjetio igračkih dana i svega lijepog što je doživio sa Miroslavom Ćirom Blaževićem.

"Žao mi je što se nisam vidio sa 'tatom', ali bit će prilike. Sigurno ću gledati jednu utakmicu baraža, u Lisabonu ili Zenici, još uvijek nisam odlučio koju. Vjerovatno revanš, a onda ćemo, nadam se, svi zajedno proslaviti odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku", ispričao je Škoro novinaru Sport Centar, u jednom ciriškom restoranu, te izrazio blago nezadovoljstvo žrijebom baraža:

"Više bih volio da smo za protivnika dobili Grčku ili Rusiju. Portugalci su favoriti i ne smijemo se zavaravati. Međutim, nismo bez šansi."

Škoro je iz svoje perspektive obrazložio prednosti, ali i mane "evropskih Brazilaca".

"Dosta su slični Špancima, s tim da su mnogo prgaviji i agresivniji od 'furije'. Individualno, imaju strašnu ekipu. Pojedince poput Ronalda, Quaresme, Deca..., poželio bi svaki svjetski selektor. Ipak, ne krasi ih kolektivni duh. U posljednje vrijeme igraju veoma slabo i to moramo iskoristiti. Mišljenja sam da bi prva utakmica ključ uspjeha. Ukoliko ne izgubimo ili doživimo minimalan poraz uz postignut gol, u revanšu bi mogli sustići taj zaostatak", rekao je Škoro.

Opširniji tekst razgovora sa Škorom možete čitati u novom broju Sport Centra.