Carlos Queiroz
0

"Portugal će osvojiti Svjetsko prvenstvo!"

Totalsport
Carlos Queiroz
Carlos Queiroz
Iako je Portugal tek izborio dvije utakmice razigravanja za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo, u kojima će se susresti sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, njihov selektor Carlos Queiroz vjeruje da Portugal može i osvojiti svjetsko prvenstvo.
  • Kroz kvalifikacijsku skupinu smo načinili nekoliko grešaka, ali nakon tih tamnih vremena pronašli smo put i sada igramo dobar nogomet. I više od toga, čak bih rekao i briljantan. Bili smo fantastični u utakmicama protiv Danske, Švedske i Mađarske i vidi se da smo u dobroj formi.

  • Mislim da su kvalifikacije ono najteže što je bilo pred nama. Izborimo li nastup u Južnoafričkoj Republici onda ćemo biti i jedni od favorita za osvajanje naslova ili barem za pobjedničko postolje. U to nimalo ne sumnjam, štoviše, sto posto sam siguran da će tako biti - kazao je Queiroz mislima već u sljedećoj godini.

Ovo nije prva izjava selektora Portugala o prognozama svoje reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu. I prije nekoliko dana, dao je izjavu u kojoj svoju selekciju vidi kao jednog od favorita prvenstva. Queiroz očito zaboravlja da prvo mora skočiti, pa reći hop, jer se pred njim nalaze dvije utakmice protiv naših "zmajeva" u kojima ga ne očekuje nimalo lak zadatak.

Ipak, ovakvim izjavama Queiroz sigurno budi inat u našim igračima koji će se još više potruditi i dati više od svog maksimuma kako bi izbacili Portugal i donijeli radost u srca svojih navijača.