The Mirror
0

Portsmouth spreman prodati Niku Kranjčara

Totalsport
Prema navodima engleskog tabloida The Mirrora, Portsmouth je spreman prodati hrvatskog reprezentativca Niku Kranjčara već do kraja ljetnog prelaznog roka (1. septembra)

Iako je još donedavno izvršni predsjednik Portsmoutha Peter Storrie tvrdio da nema namjeru prodati Kranjčara prije isteka ugovora (u junu 2010. godine), izjavljujući da su u klubu “smrtno zaljubljeni u njega”, sada je, čini se, došlo do obrata.

Tako Mirror dodaje da je Portsmouth spreman prodati Kranjčara za 8 miliona funti, a novac od njegove prodaje iskoristio bi za jačanje oslabljene momčadi pogođene nesređenom situacijom u klupskoj upravi. Kao zainteresirani klubovi za kupnju hrvatskog reprezentativca spominju se Tottenham, Everton i Stoke, iako se još navodno niko nije oglasio službenom ponudom.

Ranijim odlaskom s Fratton Parka zasigurno bi bio zadovoljan i sam Kranjčar koji je već ranije nagovijestio definitivan odlazak sljedećeg ljeta, nezadovoljan klupskim ambicijama i nedostatkom pojačanja. A s obzirom na start u sezoni i tri poraza u tri odigrana kola, "mornarima" prijeti bitka za opstanak.

Jedna od dobrih vijesti za Portsmouth u međuvremenu je činjenica da bi klub uskoro ipak mogao dobiti novog vlasnika. Nakon što je preuzimanje kluba od strane Sulaimana Al Fahima propalo (nakon prodaje dotadašnjeg vlasnika Alexandrea Gaydamaka), Storrie se bacio u potragu za novim investitorom i našao ga na Bliskom istoku.

  • Riječ je o porodici, ne konzorciju. Pokušat ćemo ubrzati posao što je više moguće i službeno objaviti preuzimanje kluba sljedeće sedmice. Moj prioritet je osiguranje  financijske sigurnosti Portsmoutha - rekao je Storrie.