Engleska
0

Portsmouth proglasio stečaj

Totalsport
Avram Grant (Foto: Reuters)
Avram Grant (Foto: Reuters)
Engleski nogometni prvoligaš Portsmouth u petak je proglasio stečaj, čime se praktično oprostio i od prvoligaškog društva.

Portsmouth bi se i bez proglašavanja stečaja teško spasio od ispadanja u Championship, odnosno drugi razred engleskog nogometa, jer na tabeli zauzima posljednje mjesto sa samo 16 bodova. Za 17. Hullom, koji trenutno drži zadnju poziciju koja osigurava ostanak u Premiershipu, "mornari" zaostaju osam bodova. Odnosno, zaostajali su.

Naime, odlaskom u stečaj, klubu će biti oduzeto devet bodova, čime postaje jasno da im spasa nema.

No, čini se da to trenutno i nije najveći problem ovog nogometnog kluba, koji je u dugovima od oko 70 miliona funti. Klub koji je otišao u stečaj trenutno je bez većinskog vlasnika. Faktički je to Hongkonžanin Balram Chainrai, kojem je stadion Fratton Park i klub sam dopao u ruke nakon što mu posljednji vlasnik, Ali Al-Faraj, nije uspio podmiriti nekoliko prispjelih rata duga koji ima prema njemu.

Chainnai do četvrka u ponoć, što je bio posljednji rok, nije uspio prodati klub, odnosno, nije postigao dogovor ni s jednom od četiri zainteresovane grupe za preuzimanje vlasništva nad klubom. Stoga je morao proglasiti stečaj.