"Nedostaje još jedna nula"
0

Portovu ponudu za Gansa u Santosu proglasili komičnom

Sarajevo-x.com
Ganso
Ganso
Predsjednik brazilskog Santosa Luis Alvaro Ribeiro nasmijao se na Portovu ponudu od 8 miliona eura za Gansa smatrajući da se radi o štamparskoj grešci jer nedostaje još jedna nula na kraju.

Portugalski nogometni velikan Porto poslao je službenu ponudu za mladog veznjaka brazilskog Santosa, 22-godišnjeg Gansa, i to u iznosu od 8 miliona eura, a predsjednik Santosa ocjenio ju je komičnom.

"Čini mi se da su zaboravili dodati još jednu nulu na kraju. Ganso je fantastičan vezni igrač i brazilski reprezentativac čija će cijena još rasti pa ne razumijem ovakvu ponudu Porta. Naravno da ju odbijamo", poručio je Alvaro Ribeiro za Globoesporte, te dodao:

"Mi u Santosu ne želimo imati nezadovoljne igrače, pa ukoliko dođe ponuda u skladu s Gansovom vrijednosti pustit ćemo ga u Evropu".

Kako posljednji dan prijelaznog roka ne bi prošao u lošem raspoloženju u upravi Porta su se potrudili realiziravši transfer austrijskog golgetera Marca Janka iz nizozemskog Twentea koji je stigao na Dragao potpisavši ugovor na tri i pol godine.

"Porto je veliki klub u evropskim razmjerima. Gotovo svake sezone igraju Ligu prvaka i bit će mi čast nositi dres ovog kluba", izjavio je 28-godišnji Janko koji je ime stekao u Red Bull Salzburgu gdje je u 108 nastupa postigao 75 pogodaka.

"Znam da se od mene očekuju golovi. Klub je tražio "killera" u šesnaestercu i obratio se meni. Uvjeren sam da mogu ispuniti očekivanja trenera i navijača", optimističan je Austrijanac.