Nogomet
0

Porto protiv Manchester Uniteda bez trenera

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Porta će biti prilično oslabljeni tokom uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka. U srijedu Porto dočekuje Manchester United, aktuelnog evropskog prvaka.

Podsjetimo da je prva utakmica na Old Traffordu završila bez pobjednika, a aktuelnih 2-2, kao i domaćinstvo, nudi veliku priliku portugalskim nogometašima da ponove ono što su učinili i prije pet sezona Lige prvaka. Tada su pod vodstvom Josea Mourinha izbacili Manchester United u osmini finala, a u kasnijem dijelu takmičenja su došli do naslova prvaka Evrope.

U uzvratu protiv engleske momčadi Porto će morati odraditi 90 minuta (možda i više) bez svog trenera Jesualda Ferreire na klupi.

Naime, Ferreira je burno reagirao još za vrijeme prve utakmice osmine finala Lige prvaka, kada je Porto u Madridu protiv Atletica odigrao 2-2. Porto se žalio na prvotnu odluku od dvije utakmice kazne za svog trenera, pa je između ostaloga Ferreira sjedio i na klupi Porta na Old Traffordu.

No, UEFA je nakon novog razmatranja odlučila kazniti Ferreiru s jednom utakmicom kazne koju će morati, baš sada, odraditi.