Portugalska liga
0

Porto poražen nakon 55 utakmica u nizu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Gil Vicentea priredila je pravu senzaciju svladavši favorizirani Porto s 3:1 u 17. kolu portugalske nogometne lige.

Svakoj seriji jednom dođe kraj, pa su tako i nogometaši Porta doživjeli poraz nakon 55 prvenstvenih utakmica u nizu, i to baš u susretu u kojem su ostvarili svoj ovosezonski ligaški rekord u posjedu lopte.

Naime, igrači Porta držali su loptu u svojoj kontroli 72 posto vremena, a nogometaši Gil Vicentea su iz tri udarca u okvir gola postigli tri pogotka. Junak pobjedničke ekipe je Claudio koji je prvo doveo Gil Vicente u vodstvo u 14. minuti, a potom u 45. uspješno realizirao kazneni udarac za 2:0.

Nakon sedam minuta igre u nastavku Cunha je povisio na 3:0, a do kraja je Porto uspio samo ublažiti poraz preko Varele u 76. minuti.

Ovo je bila tek treća pobjeda iz osam domaćih utakmica u sezoni za Gil Vicente koji je u prethodnih sedam postigao isto toliko golova, da bi utrostručili efikasnost upravo protiv Porta.

Benfica sada ima osjetnijih pet bodova razlike na vodećem mjestu ltabele, dok trećeplasirana Braga ima priliku eventualnom sutrašnjom pobjedom u preostalom susretu s Maritimom smanjiti minus za Portom na 4 boda.

 Portugalska liga, 17. kolo:

Gil Vicente – Porto 3:1 (Claudio 14, 45-11m, Cunha 52 / Varela 76) Sporting – Beira Mar 2:0 Vitoria Guimaraes – Nacional 1:0 Rio Ave – Academica 0:0 Feirense – Benfica 1:2 Vitoria Setubal – Olhanense 2:3

Redoslijed: 1. Benfica 45, 2. Porto 40, 3. Braga 34 (-1), 4. Sporting 32...9. Gil Vicente 19...