Nogomet
0

Porezna uprava zatražila od NK Dinama dokumentaciju o transferima

FENA
Porezna uprava je od zagrebačkog nogometnog kluba Dinamo zatražila sve potrebne podatke i dokumentaciju vezanu za transfere nogometaša, kaže se u današnjem saopštenju za medije hrvatskog Ministarstva financija.

U saopštenju se navodi članak 67. Općeg poreznog zakona kojim je propisano da porezni obveznik i druge osobe moraju poreznom tijelu dati sve obavijesti koje su potrebne za utvrđivanje činjeničnog stanja bitnog za oporezivanje.

U daljnjem obrazloženju Ministarstvo podsjeća na razliku o isplati fizičkoj osobi i pravnoj osobi jer se u prvom slučaju oporezuje po odredbama Zakona o porezu na dohodak (NN/177/04), a u drugom po Zakonu o porezu na dobit (NN177/04,90/05 i 57/06)

"Porezne obveze temeljem sklopljenih ugovora ovise o karakteru isplate. Stoga, ako je ugovorom određeno da se isplata obavlja fizičkoj osobi prilikom oporezivanja primjenjuju se odredbe Zakona o porezu na dohodak, ako je pak određeno da se isplata obavi pravnoj osobi prilikom oporezivanja primijenit će se odredbe Zakona o porezu na dobit", stoji u obrazloženju svoje odluke Ministarstva financija.