Kup nacija, kvalifikacije
0

Porazi favorita - Egipta, Alžira i Nigerije

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Posrtaji favorita obilježili su nedjeljne dvoboje drugog kola kvalifikacija za Afrički kup nacija. Na gostovanjima su poraze upisali nogometaši Alžira i Nigerije, sudionici SP-a u Južnoj Africi, kao i afrički prvak Egipat.

Od Egipćana, inače pobjednika triju posljednjih izdanja Kupa nacija, bolji je bio Niger pred 35.000 svojih navijača u Niameyu. Golom igrača moskovskog CSKA-a na privremenom radu u Bordeauxu, Mousse Maazoua, Nigerani su došli do prve pobjede. Zabio je 22-godišnji napadač u sedmoj minuti.

Egipćani su nakon dva odigrana kola na posljednjem mjestu grupe 7 s tek jednim bodom, osvojenim prošlog mjeseca u Kairu protiv Sierra Leonea.

Još je bolnije prizemljen Alžir u Srednjeafričkoj Republici. Domaća ekipa u Banguiju je slavila s uvjerljivih 2-0 pogocima u 84. i 86. minuti. Alžirci su u takmičenje startali domaćim remijem protiv Tanzanije prošlog mjeseca. Srednjeafrikanci su pak u prvom kolu 4. grupe iznenadili i drugog favorita, Maroko, odigravši u gostima bez golova.

Konačno, neslavno su se proveli i Nigerijci, koji su 1-0 izgubili na gostovanju kod Gvineje u Conakryju. Kevin Konstan zabio je jedini gol na utakmici u osmoj minutu dvoboja.

Nigerijci igraju u kvalifikacijama zahvaljujući FIFA-inoj milosti. Svjetska im je nogometna federacija privremeno ukinula suspenziju kojom su im zabranjeni bilo kakvi međunarodni nastupi zbog presezanja politike u pitanja tamošnjega nogometnog saveza.

Nigerijci su barem pobijedili u prvom kolu, nadigravši na svom terenu Madagaskar 2-0.