Ćiro nakon utakmice
0

"Poraženi smo jer nismo bili kompletni"

Sarajevo-x.com
Miroslav Ćiro Blažević, selektor reprezentacije BiH, koja je večeras u Zenici poražena od Portugala minimalnim rezultatom 0:1, u izjavi za BHT rekao je da je glavni razlog večerašnjeg poraza nedostatak četiri značajna igrača.

Ćiro je istakao da nema šta zamjeriti igračima koji su sve dali od sebe, ali također da je glavni uzrok porazu to da je naša reprezentacija mala i da su joj večaras falila četiri značajna igrača. "Ne bi smjeli da budemo nesretni iako sam uistinu nesretan jer mi se učinilo da smo mogli nešto napraviti. Ne zaboravimo da je ovo izuzetna ekipa." - istakao je selektor Blažević.

O večerašnjoj igri i debiju Harisa Medunjaina Blažević je rekao: "Haris je bio izgubljen i nije dao potpuni doprinos, da nije bilo tako bilo možda bismo zabili gol, što bi možda na kraju okrenulo utakmicu u našem smjeru. Ali također najvitalniji razlog je u činjenici da nismo bili niti blizu u kompletnom sastavu."

Ćiro je izjavio da su igrači bili vidno potreseni ovim porazom: "Posebno je bio potresen Hasagić koji je doživio nervni slom. Evidentno je da su bili jako markirani, jer smo na poluvremenu bili uvjereni da možemo više napraviti."

Na kraju je Blažević iskoristio priliku da se zahvali navijačima: "Navijačima mogu samo da se zahvalim, bodrili su nas i na kraju su nam aplaudirali."

Na pitanje novinara BHT-a hoće li nas Ćiro povesti u kvalifikacije za EP, Blažević je odgovorio: "Ova mlada reprezentacija ima znatan prostor za progres što je za očekivati kao i da mogu biti još mnogo bolji. Nadam se da ću naći zajednički jezik i bilo bi zadovoljstvo s ovim mladim igračima radit. Pravno sam vezan još jednu godinu dana, ali treba vidjeti šta ljudi misle. Ja sam stari ali vrlo ambiciozni trener, neke bi se stvari trebale promijenit da bi publika dobila što očekuje."