Bundesliga
0

Poraz Wolfsburga Salihamidžić odgledao s klupe, pobjeda Bayerna

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U 11. kolu njemačke Bundeslige nogometaši Bayerna iz Münchena vratili su se navikama pobjeđivanja, ali i neprimanja pogodaka. Na prepunoj Allianz Areni pao je Nürnberg sa četiri laka komada.

Nakon manje od 120 sekundi igre Mario Gomez postigao je svoj 11. gol sezone u Bundesligi nakon asistencije povratnika u ekipu Bastiana Schweinsteigera, koji je cijelu sedmicu bio na poštedi zbog prehlade. U 19. minuti isti igrači bili upleteni u akciju za drugi pogodak, ali u obrnutim ulogama. Gomez je asistirao Schweinsteigeru za 2-0. Pet minuta prije kraja prvog djela utakmice francuski reprezentativac Franck Ribery povisio je na 3-0, a samim time i riješio pitanje pobjednika u svega 40. minuta.

U nastavku je Gomez postigao svoj drugi gol na utakmici, te 12. u prvenstvu u 10 odigranih utakmica, na asistenciju Tonija Kroosa za konačnih 4-0.

Wolfsburg je na svojoj Volkswagen Areni upisao drugi domaći poraz sezone, a cijelu utakmicu je s klupe odgledao bh. nogometaš Hasan Salihamidžić. Ekipa trenera Felixa Magatha nije uspjela izbjeći poraz 3-2 od ove sezone vrlo solidne Herthe iz Berlina. Raffael je doveo goste u vodstvo u 27. minuti prvog djela, da bi nakon svega četiri minute, svojim sedmim pogotkom ove sezone, hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić vratio stvari na početak pogodivši iz neposredne blizine za 1-1.

Međutim, šest minuta kasnije noge neprilike za Wolfsburg. Švicarac na golu domaće ekipe Diego Benaglio ruši u svom kaznenom prostoru Lasogga, a sudija bez razmišljanja pokazuje na 11 metara. Siguran realizator najstrože kazne bio je Gruzijac Levan Kobijašvili kojem je ovo bio prvi pogodak sezone.

U nastavku utakmice malo se toga moglo izdvojiti do 84. minute kada je Marcel Schäfer, nakon kratke kombinacije prilikom izvođenja slobodnog udarca, s nekih 20-ak metara pogodio za 2-2. Slavlje domaćih navijača trajalo je 60-ak sekundi jer je Pierre-Michel Lasogga na drugoj strani koljenom postigao pobjednički pogodak za momčad iz Berlina.

Branitelj naslova, Borussija Dortmund na gostovanju kod Stuttgarta izvukla je 1-1.

Bundesliga, 11. kolo, rezultati:

Bayern - Nürnberg 4-0 (Gomez 2, 69, Schweinsteiger 19, Ribery 39) Mönchengladbach - Hannover 2-1 (Reus 22, 51 / Pogatetz 26) Schalke - Hoffenheim 3-1 (Raul 28, Huntelaar 73-11m, 77 / Ibišević 63) Wolfsburg - Hertha 2-3 (Mandžukić 31, Schäfer 84 / Raffael 27, Kobijašvili 37, Lasogga 85)

Stuttgart - Borussija Dortmund 1-1 (Tasci 22 / Piszczek 45+1)