Nogomet
0

Poraz reprezentacije BiH protiv Rumunije

Klix.ba
Adrian Mutu nakon postignutog gola
Adrian Mutu nakon postignutog gola
Nogometna "A" selekcija BiH izgubila je protiv Rumunije važnu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Portugalu naredne godine. Rezultat je bio 2:0.

Na početku utakmice odmah se vidjelo da je naša selekcija došla u Rumuniju sa samo jednim ciljem - izvući jedan bod. Dok je naša reprezentacija igrala sa jednim isturenim igračem u polju napada Rumuni su, vjerovali ili ne, počeli sa čak četiri napadača. Tako su se naši branili dok su Rumuni napadali, ali sve udarce u okvir gola zaustavio je odlični golman Hasagić.

Misleći da se mogu odbraniti i u drugom poluvremenu sastav i postavka igre ostala je ista. Naravno primili smo gol odmah u 46. minuti, kada je Mutu primio loptu u šesnaestercu i pored trojice naših odbrambenih nogometaša nesmetano savladao Hasagića. Da stvari budu još gore, Bešlija, koji je bio najbolji na terenu u prvom poluvremenu, zbog ozljede napušta susret, a mjenja ga debitant Bartolović. Nakon primljenog gola naši reprezantivci su pokušali izjednačiti rezultat doći do vrlo važnog boda, ali sve što su napravili bilo je nekoliko polu-prilika. U 88. minuti naša reprezentacija je primila i drugi gol, kada je Ganea odličnim lob udarcem savladao Hasagića.

Ovim porazom naša reprezentacija je najvjerovatnije izgubila sve šanse za odlazak u Portugal. Da bude još gore, Danska je pobijedila Norvešku sa 1:0 tako sad stanje na tabeli tri kola prije kraja kvalifikacija izgleda ovako:

  1. Danska (10)
  2. Norveška (10)
  3. Rumunija (9)
  4. Bosna i Hercegovina (6)
  5. Luksemburg (0)

Ostali rezultati:

Malta - Cipar 1:2 Izrael - Slovenija 0:0 Moldavija - Austrija 1:0 Bjelorusija - Nizozemska 0:2 San Marino - Švedska 0:6 Mađarska - Letonija 3:1 Škotska - Njemačka 1:1 Island - Farski otoci 2:1

Ukrajina - Armenija 4:3 Španjolska - Grčka 0:1 Makedonija - Lihtenštajn 3:1 Slovačka - Turska 0:1 Bugarska - Belgija 2:2 Estonija - Andora 2:0 Finska - Srbija i Crna Gora 3:0 Republika Irska - Albanija 2:1 Švicarska - Rusija 2:2