Nogomet
0

Poraz Dortmunda u Hamburgu, zanimljiv "match up" Hummelsa, povreda Spahića

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Hamburg je na svojoj Imtech Areni sa 3:1 ispratio Borussiju Dortmund u prvoj utakmici 13. kola Bundeslige.

Pred ovaj susret statistika je bila na strani Dortmunda. Naime, Milioneri su u posljednjih 19 utakmica koje su igrali petkom upisali 17 pobjeda, dva remija i nijedan poraz. Na drugoj strani, trener Hamburga Bruno Labbadia u devet utakmica protiv Dortmunda upisao je samo jednu pobjedu, pet remija i tri poraza.

Međutim, ovaj meč nije pratio navedenu statistiku i Borussija je nakon četiri vezane pobjede upisala poraz. U 19. minuti golom iz penala pogodio je Lassoga i to mu je bio četvrti gol na četiri utakmice igrane petkom u ovoj sezoni.

Na 2:0 povisio je Holtby u 41. minuti i već je bilo jasno da će Dortmund teško izvući i bod iz ovog meča pogotovo kada se doda podatak da HSV nikada nije gubio bundesligaški meč na domaćem terenu nakon što sa dva gola prednosti ode na poluvrijeme.

Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu sve je bilo jasno. Hummels je postigao autogol. Interesantno, to je bio njegov drugi autogol u Bundesligi i postigao ga je tačno pet godina nakon prvog. Prije pet godina Borussija je u gostima na ovaj dan slavila protiv Freiburga sa 2:1, a Hummels je postigao autogol.

Konačnih 3:1 postavio je Aubameyang u 86. minuti svojim 15 golom u ligi ove sezone.

Emir Spahić je u dresu HSV-a igrao do 29. minute kada je nakon povrede morao napustiti teren. Zamijenio ga je Cleber.

Dortmund je trenutno drugi na tabeli sa pet bodova manje od Bayerna i osam bodova više od Wolfsburga, dok je HSV na osmom mjestu.


Hamburger SV 3 - 1 Borussia Dortmund All Goals... by ViralDailyTV