Nogomet
0

Poplava promjena brojeva zahvatila Real

Totalsport
Odlazak legendi madridskog Reala Raula i Gutija sa Santiago Bernabeua doveo je do serije promjena brojeva na dresovima među nogometašima “kraljevskog kluba”.

Raul je na dresu nosio broj 7, a Guti 14, a upravo su to brojevi koje su priželjkivala dva velika Realova prošloljetna pojačanja. No, dakako, pored igrača koji su toliko zadužili klub želja im nije mogla biti ispunjena, ali ovo se ljeto i to promijenilo.

Tako je Cristiano Ronaldo odmah najavio da želi Raulovu “sedmicu”, ponajviše kako bi mogao nastaviti promovirati svoju liniju sportske odjeće CR7, pokrenutu u vrijeme dok je sa spomenutim brojem na leđima igrao u Manchester Unitedu. Gutijev broj 14 ugrabio je Xabi Alonso koji je isti broj nosio u Liverpoolu, a nosi ga i u španskoj reprezentaciji.

A nakon što je Ronaldo oslobodio “devetku”, odlučio ju je prigrliti Karim Benzema koji će se odreći dosadašnjeg broja 11. Francuz će tako imati broj koji su nosili istinski Realovi velikani poput Alfreda di Stefana, Huga Sancheza ili Brazilca Ronalda koji je također tijekom prve sezone u Madridu nosio dres s brojem 11.

Benzemin dosadašnji broj u novoj će sezoni prisvojiti novi Argentinac u sastavu Angel di Maria, dok će Nijemac Sami Khedira tokom priprema nositi broj 16, a ukoliko klub u međuvremenu proda Mahamadoua Diarru, onda će uzeti njegovu “šesticu”. Oslobodila se i “dvojka” budući da se njezin dosadašnji vlasnik Alvaro Arbeloa odlučio za broj 17 koji je nosio u španskoj reprezentaciji na SP-u.

Čini se da histerija oko brojeva nije zahvatila samo argentinskog napadača Gonzala Higuaina koji je odlučio zadržati broj 20, uz logično objašnjenje:

"Igraju nogometaši, a ne brojevi".