Alex Ferguson
0

"Ponosni smo na Forlana"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
S četiri postignuta pogotka na Svjetskom prvenstvu, ali i sjajnom klupskom sezonom koja mu je prethodila, Diego Forlan potvrdio je nogometnu klasu.

Svojevremeno su njegove kvalitete stavljene pod znak pitanja, ne od nogometnih stručnjaka, već od strane navijača koji su čekali njegove konkretne završnice akcija u doba igranja za Manchester United.

Proveo je sjajni urugvajski napadač dvije sezone na Old Traffordu (2002.-2004.) prije no što se preko Villarreala otisnuo u madridski Atletico. Navijači "crvenih vragova" osam su mjeseci čekali na njegov prvi pogodak.

Sjeća se tih dana i menadžer engleskog kluba Sir Alex Ferguson:

"Poslao sam mu neki dan poruku. Ponosni smo na njega i njegove fantastične nastupe."

"S njim na Old Traffordu nikada nismo imali problema. Samo, teško je bilo upariti ga s Ruudom van Nistelrooyem budući da ta kombinacija nije funkcionirala."

"Dečko je imao neke druge probleme, poput brige za zdravlje svoje sestre u Španiji (paralizirana u automobilskoj nesreći, op.a.). Želio je u Španiju. Jedino što sebi pritom možemo zamjeriti jest to što smo ga prodali za premalu svotu novca. Mogao je biti junak, on je sjajan momak i veliki profesionalac.