Blažević za Sarajevo-x.com
0

'Ponizno tugujemo s obitelji Puljić'

Piše: Edin Isanović
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sarajevo je u tuzi, Sarajevo danas ispraća Vedrana Puljića, navijača FK Sarajeva koji je ubijen u Širokom Brijegu. Tuga, tuga... Opipljiva i stvarna. Posljednja dešavanja odrazila su se i na stanje u nogometnoj reprezentaciji pred krucijalne okršaje sa Estonijom i Španijom.

"Sine, slomljeni smo svi i ne znam kako ćemo odigrati utakmicu u subotu. Zabrinut sam. Jedinu pravu vrijednost - život, nažalost više nitko ne može vratiti. Znajući šta je bol, ovoga časa činimo jedino moguće, ponizno tugujemo s obitelji Puljić", kaže za Sarajevo-x.com selektor državnog nogometnog tima Ćiro Blažević.

"Iako sam mislio da svi prisustvujemo sahrani, odustali smo od toga, igrače bi to duboko ganulo. Ja ću doći na posljednji Vedranov ispraćaj. Toliko sam tužan da vam to ne mogu opisati. Nogometu se ovo nije smjelo dogoditi. Nogometu u BiH se ovo više nikada ne smije ponoviti", kategoričan je Blažević.

Dok će lopta stajati, trebali bismo razmisliti šta sve nismo učinili, a mogli smo učiniti da se nikada ne ponovi tragedija poput ove. Žalosno je da je tek Vedranova smrt uperila prst u probleme bh. nogometa.