Svjetski mediji
0

Ponizni Manchester, veličanstvena Barcelona

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Finalna utakmica Lige prvaka između Manchester Uniteda i Barcelone u Rimu, opširno je, dakako, popraćena u engleskim, kao i u španskim medijima.

Barcelona je na kraju odnijela 2-0 pobjedu i osvojila treći naslov evropskih prvaka, a svi su složni da je u Rimu u srijedu navečer postojala samo jedna ekipa.

Tako The Times donosi naslov “United pognutih glava napustio Rim”, dok Independentova naslovnica glasi “Veličanstvena Barça oduzela Manchesteru krunu”. Mirror piše “U sudaru gladijatora, Messi je prvak”, te u tekstu navodi kako je “Leo Messi dokazao u izravnom dvoboju protiv Cristiana Ronalda ko je najbolji igrač na svijetu u ovom trenutku.”

Španski su mediji očekivano Barcelonu uzdigli do nebesa, pa stoga Marca donosi naslov “Barçina momčad je umjetničko djelo”, hvaleći pritom ulogu trenera momčadi Josepa Guardiolu koji je odveo Barcelonu ove sezone do trostruke krune, te ga uporedivši pritom s Johannom Cruyffom.

As s druge strane piše: “Za Barceloninu igru ne postoji protuotrov. Nevjerojatan nastup momčadi koju je savršeno složio Guardiola. Barcelona je potvrda da perfekcija zaista postoji”.