Maradona
0

"Pomoći ćemo Messiju da nas odvede do finala"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U četvrtak je selektor argentinskih nogometaša Diego Maradona posjetio stadion Soccer City u Johannesburgu, mjesto odigravanja otvarajuće i finalne utakmice SP-a u JAR-u.

"Ovo je uistinu prekrasan stadion. Volio bih zaigrati na njemu. Nažalost, moje je vrijeme prošlo", izjavio je 49-godišnji Argentinac nakon razgledavanja.

I ovom je prilikom nekad najbolji nogometaš svijeta govorio o misiji Lionela Messija, od kojega očekuje da "gaučose" odvede do naslova svjetskih prvaka prvi put nakon 1986. godine.

"U svojim redovima imamo trenutno najboljeg nogometaša na svijetu. Lionel Messi je najbolji, nema sumnje. Činjenica da je iza sebe u svim izborima ostavio jednog Cristiana Ronalda jasno govori koliko je dobar. Siguran sam da će i na Svjetskom prvenstvu Leo ostaviti sjajan dojam. Ima sve što mu treba da bi mu to uspjelo, a mi ćemo mu pritom pomoći.

" Nadam se da će dokazati reputaciju najboljeg igrača na svijetu, te da će mu ostali igrači pomoći da nas odvede do finala."

Kad je u pitanju sigurnost tokom turnira koji traje od 11. juna do 11. jula, Maradona nije zabrinut:

"Uopće ne sumnjam da će Južnoafrikanci organizirati sjajan Mundial i da neće biti nikakvih sigurnosnih problema. Mislim da se ljudi toga ne moraju bojati."