Odluka do kraja sedmice
0

Poludjelom Pepeu prijeti suspenzija od 6 utakmica

Totalsport
Nakon izvještaja koji su nadležnom organu Španskog nogometnog saveza poslali glavni i četvrti sudija utakmice 32. kola Primere, isključenom Realovom igraču Pepeu prijeti duga kazna.

Brazilac s portugalskim pasošem kao da je izgubio razum u završnim trenucima dvoboja koji je Real u Madridu protiv Getafea igrom slučaja dobio 3-2. Pri rezultatu 2-2 u 87. je minuti Pepe u 16-ercu gurnuo Getafeova Francisca Casquera, nakon čega je sudija utakmice Carlos Delgado Ferreiro pokazao na 11-erac za goste.

Pepe na tome, međutim, nije stao...

Ležećeg je suparničkog igrača najprije udario kopačkom, a potom čepovima iste nagazio na njegova leđa. Potom je u nastaloj gužvi drugog igrača, Juana Albina, pogodio šakom u glavu preko ramena Fernanda Gaga. Sudac mu je pokazao izravan crveni karton iako je prije incidenta već imao žuti.

Na odlasku u svlačionicu 26-godišnji je stoper četvrtom sudiji rekao:

  • Svi ste vi kurvini sinovi!

Sve su te pojedinosti sudije zapisali u vlastite izvještaje, tako da je Pepe, uprkos isprici po završetku utakmice, protiv Getafea možda odigrao posljednju utakmicu u Realovom dresu ove sezone. Moguće ga čeka kazna disciplinskog organa Španskog nogometnog saveza od šest utakmica neigranja. Isto će tijelo odluku donijeti do kraja sedmice.

Ležernošću spomenutog Casquera, koji je pokušao izvesti “Panenku” i dodao loptu u Casillasovo naručje, te drugim pogotkom na utakmici najboljeg Realova strijelca Gonzala Higuaina (18 golova u Primeri), Real je na kraju stigao do sva tri boda.