Nogomet
0

Poljska golom Blaszczykowskog savladala Srbiju u prijateljskom meču

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Fudbalska reprezentacija Poljske porazila je Srbiju minimalnim rezultatom 1:0 u prijateljskom meču odigranom u Poznanu.

Za Poljake je ovaj meč predstavljao početak priprema za Evropsko prvenstvo koje će se narednog ljeta odigrati u Francuskoj, dok je za Srbiju ovo značio početak sklapanja tima koji će voditi ovu zemlju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Tim Radovana Čurčića na neki način su potresle riječi ponajboljeg igrača Srbije Dušana Tadića koji nastupa za Southampton. Naime, Čurčić nije uvrstio Tadića na spisak za mečeve protiv Poljske i Estonije, a onda je Tadić osuo paljbu na račun selektora kazavši da neće nastupati za svoju zemlju dok je Čurčić na klupi. Nježan u izjavama nije bio ni Nemanja Gudelj tako da klima oko Orlova nije bila ugodna.

Najsvjetlija tačka Srbije u ovom meču bio je Ljajić koji je najviše prijetio, ali nije mogao protiv raspoloženih golmana Poljske Fabianskog i Szczesnyjog.

Gol oduke postigao je Blaszczykowski u 28. minuti, a veliku priliku da prva dođe do vodstva Srbija je imala u uvodnim minutama utakmice kada je Ivanović sa dva metra prebacio gol.

Poljska: Fabiański (Szczesny 46'), Piszczek, Glik, Salomon (Pazdan 87'), Rybus, Błaszczykowski, Krychowiak (Jodlowiec 76'), Zieliński (Borysiuk 83'), Grosicki (Kapustka 76'), Milik, Lewandowski (Teodorczyk 73')

Srbija: Stojković, Kolarov, Ni. Maksimović (Spajić 92'), Rajković, Ivanović, Matić (Brašanac 85'), Milovojević (Ne. Maksimović 73'), Kostić (Mladenović 78'), Tošić (Sulejmani 65'), Ljajić, Stojiljković (Đuričić 57')