Nogomet
82

Poljaci predstavili FK Sarajevo: Ekipa je spoj mladosti i iskustva, vodi je mlad trener

Piše: D. B.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
FK Sarajevo će u 2. pretkolu Lige prvaka igrati protiv poljskog Lecha iz Poznana. Poljaci su favoriti na papiru, ali su prilikom predstavljanja Bordo ekipe pokazali respekt.

"Tim iz glavnog grada BiH oslanja se na mlade nogometaše koji imaju podršku starijih igrača. Upravo ti igrači svoje iskustvo dijele s mlađim kolegama kojima je utakmica protiv Lecha početak jedne avanture u svijetu ozbiljnog nogometa. Ovu ekipu, koja je spoj mladosti i iskustva, predvodi mladi trener Dženan Uščuplić koji je nakon osam godina čekanja Sarajevu donio titulu prvaka BiH. Uščuplić je Sarajevo preuzeo u aprilu, ali je za klub vezan od malih nogu", naveli su Poljaci predstavljajući FK Sarajevo i trenera ovog kluba.

Posebnu pažnju su posvetili iskusnom Džemalu Berberoviću.

"Igrač koji je zaslužio da se zove legendom je 34-godišnji defanzivac Džemal Berberović. On je u svojoj karijeri bio član Bayer Leverkusena, Litexa i Duisburga".

Trojica igrača FK Sarajevo su također u fokusu Poljaka. To su kapiten ekipe Ivan Tatomirović te napadači Krste Velkoski i Leon Benko.

Poljacima je dobro poznat lijevi bek tima sa Koševa Bojan Puzigaća.

"Navijači koji gledaju utakmice Ekstraklase mogli su pratiti igre Bojana Puzigaće koji je nastupao za Cracoviju dvije godine".