Nogomet
0

Policija u Poznanju: Uhapsili smo 14-oricu navijača

Totalsport
Dva su se odvojena incidenta uz sudjelovanje hrvatskih, irskih i poljskih nogometnih navijača odigrala u Poznanju u petak odnosno u subotu navečer.

Dvadesetak se navijača, piše za Goal.com poljski novinar Michal Zachodny, sukobilo u petak navečer na glavnome gradskom trgu. Lokalna je policijska postaja taj incident praktički zataškala, piše isti autor, objasnivši da se radilo tek o manjem incidentu.

Navijački se obračun, međutim, ponovio u subotu navečer u jednome gradskom pubu, zbog čega je morala intervenirati policija. Akcija je završila priovođenjem 14-orice ratobornih huligana.

"Tučnjava je izbila na jednom uglu u blizini gradske tržnice. Trajala je pet minuta", rekao je za Goal.com glasnogovornik lokalne policije dodavši:

"Policija je identificirala veće grupe izgrednika te je uhapsila 14-oricu među njima. Po našim saznanjima uhapšeni pripadaju trima različitim nacionalnostima. Čekamo da se svi otrijezne kako bismo nastavili istražni postupak.

Analiziramo videodokumentaciju sa sigurnosnih kamera u pubu. Računamo svejedno da nema potrebe za uvođenje posebnih mjera osiguranja za današnju utakmicu između Hrvatske i Irske.

Također, nismo zabilježili nove nemire na ulicama, premda intenzivno motrimo što se događa."

Dok službene vlasti u Poljskoj snižavaju tenzije mediji su dosad na Europskom prvenstvu zabilježili 16 nasilnih izgreda u kojima je ozlijeđeno 314 ljudi.