Novi incident
0

Policija tukla navijače Sarajeva u Gradačcu

Piše: E. I.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Kako smo uspjeli saznati, pred kraj utakmice 9. kola nogometne Premijer lige BiH između Zvijezde i Sarajeva u Gradačcu (koja je završena 1-1) pripadnici specijalne policije Tuzlanskog kantona sukobili su se s navijačima tima sa Koševa.

Informaciju nam je potvrdio i predsjednik bordo tima - Zijad Blekić.

"Tačno je da su policajci bez ikakvog povoda počeli primjenjivati silu nad našim pristalicama. Naime, oni su bili ograđeni na posebnoj tribini i pred kraj meča došlo je do incidenta. Povrijeđeno je nekoliko momaka. Mi nećemo dozvoliti da se bilo ko iživljava nad navijačima Sarajeva“, kazao je Blekić.

Napominje da je kontaktirao komesara policije Tuzlanskog kantona.

"Odmah smo zvali komesara policije ovog kantona koji nam je dao obećanje da će se provesti istraga o ovom slučaju“, dodao je on.

U Tužilaštvu Tuzlanskog kantona nam je potvrđeno da dežurni tužilac nije obaviješten o ovom slučaju.

"Tužilac nema informacija o tom incidentu, što ne znači da sutra nećemo imati više informacija o tome", kazao nam je glasnogovornik Tužilaštva TK, Admir Arnautović.

Operativni dežurni MUP-a TK nam je također rekao da nema informacije o ovom incidentu, te da su navijači Sarajeva, prema njegovim informacijama, bezbjedno napustili područje Tuzlanskog kantona.

Zijada Blekića smo na kraju razgovora pitali o rezultatu u Gradačcu. Kazao je da nije zadovoljan, jer je, po njemu, Sarajevo trebalo osvojiti kompletan plijen.

"Ipak, u presudnim momentima napadači su bili neprecizni. Šta se može, život ide dalje. Valjda će nam se negdje vratiti sreća“, zaključio je razgovor za Sarajevo-x.com Blekić.