Nogomet
0

Policija posjetila Eto'a prije utakmice u Barceloni

Totalsport
Samuel Eto'o (Foto: AP)
Samuel Eto'o (Foto: AP)
Nekoliko sati prije no što je istrčao na Camp Nou u svojoj je hotelskoj sobi nekadašnji napadač Barcelone, a aktuelni Interov, Samuel Eto'o dobio neočekivan i neugodan posjet.

Na vrata mu je pokucala policija s nekoliko pitanja oko navodnih nepravilnosti u plaćanju poreza iz 2005. godine što je Jose Mourinho, trener Kamerunca u Interu, prokomentirao kao pokušaj ometanja njegovog igrača.

U lavini optužbi Katalonaca za nedostatak fair-playa tako je Mourinho ponovno našao razloga spomenuti policiju čije se neažurnosti već i ranije dotaknuo.

"Stvarala se konstantna buka kraj našeg hotela. Zvali smo policiju u 11 sati navečer. Znate li kada su došli? U 3.30 sati! Mnogo, stvarno mnogo ljudi ovdje u Barceloni nije bilo korektno po našem pitanju. Niti prije utakmice, niti na samoj utakmici", kazao je Mourinho prije no što se okrenuo prema "slučaju Eto'o".

"Eto'o se svakih nekoliko dana nalazi u Barceloni, španski je državljanin od 2005. godine, a policija je za shodno našla maltretirati ga baš sada", izjavio je Portugalac sa sumnjom da u "tajmingu" policije nema slučajnosti.

Kamerunski reprezentativac, inače trostruki najbolji afrički nogometaš, bio je član Barcelonine nogometne ekipe od 2004. do prošle godine kada je proslijeđen Interu u zamjenu za Zlatana Ibrahimovića.