Prijetnje navijača ne prestaju
0

Policija pazi na sudiju sa Stamford Bridgea

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Norveški sudija Tom Henning Ovrebo, koji je vlastitim suđenjem odredio pobjednika u polufinalnom ogledu Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone, proživljava teške trenutke, tvrde sportski mediji.

Norvežanin je putem interneta dobio razne prijetnje (neke su bile i prijetnje smrću) zbog suđenja na spomenutoj utakmici, a iza takvih najava su potpisani navijači Chelseaja.

Londonski klub je odmah iskazao ogorčenje zbog takvih i sličnih reakcija svojih navijača, a policija je, pak, odlučila reagirati na takve najave i ponudila je zaštitu Tomu Henningu Ovrebou.

  • Svaku prijetnju smrću moramo tretirati ozbiljno, kako god ona bila prezentirana. Iako su u pitanju prijetnje putem interneta, pazit ćemo na nogometnog sudiju, paziti njegovu kuću, kretanje i ostalo - izvjestili su iz policije.

Mnogi ljubitelji 'najvažnije sporedne stvari na svijetu', navijači londonskog kluba Chelseaja, te i sam tim i trener Guus Hiddink bili su ogorčeni ponašanjem norveškog sudije na terenu koji je tokom cijelog susreta Chelsea - Barcelona napravio niz poteza na štetu kluba Chelsea.

Čak je i Josep Guardiola, trener Barcelone, izjavio da Englezi imaju puno pravo da zamjere Tomu Henningu Ovrebu.