Nogomet
0

"Poldi-Party": Bayern bolji od Kölna

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Momčad Bayerna pobijedila je domaći Köln s 2-0 u prijateljskoj utakmici odigranoj na Rhein-Energie stadionu u Kölnu pred 50.000 gledatelja.

U dvoboju kojeg su Nijemci prozvali "Poldi-Party", budući da je njemački reprezentatvni napadač Lukas Podolski, povratnik u sastav Kölna koji od ove sezone vodi hrvatski trener Zvonimir Soldo, zaigrao protiv donedavnih suigrača iz Bayerna. Podolski je odradio cijelu utakmicu, a teren je napustio sa smješkom, otpozdravljajući navijačima oba kluba...

U Bayernu je hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić vrlo dobro odradio 86 minuta utakmice, dok Ivica Olić nije zaigrao zbog ozljede dijela desnog koljena tj. kolateralnog ligamenta.

Upravo je Pranjić imao prvu veliku priliku na utakmici, u 12. minuti, no njegov vrlo dobar prizemni udarac je vratar domaćih Mondragon uspio teškom mukom obraniti. Bavarci su poveli u 19. minuti, kada je vrlo dobro izveden kontranapadad Mario Gomez okrunio efektnim niskim udarcem.

Zasluženu pobjedu Bayern je potvrdio u 73. minuti, kada je Schweinsteiger poentirao glavom nakon kornera s lijeve strane, a samo tri minute nakon što je ušao u igru umjesto Gomeza.

Prijateljska utakmica:

Köln – Bayern 0-2 (Gomez 19, Schweinsteiger (73)