Zvjezdan Misimović
0

"Pokušat ćemo Portugalce dobiti i u Lisabonu"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Za BBC Sport dvojica su nogometaša Bosne i Hercegovine, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko, progovorili o izgledima reprezentacije koju vodi Ćiro Blažević u dvobojima s Portugalcima.
  • Pokušat ćemo pobijediti u objema utakmicama. Uspijemo li izvući pozitivan rezultat iz Lisabona, bit će daleko izglednije da se pred našim navijačima u Zenici plasiramo na SP u Južnoafričku Republiku - rekao je Misimović te nastavio:

  • Stvarno smo dobra klapa, držimo se skupa poput prijatelja i mnogo se zabavljamo predstavljajući našu zemlju. Ne mogu reći jesu li ove dvije utakmice najvažnije u mojoj karijeri, ali nesumnjivo su vrlo, vrlo važne. Opasni smo pogotovo u igri prema naprijed. Imamo jako dobre napadače u momčadi i oni nam podižu samopouzdanje - konstatirao je 27-godišnji veznjak, dok se njegov suigrač iz Wolfsburga, četiri godine mlađi Džeko, nadovezao:

  • Velik je ovo događaj za našu zemlju. Svi se vesele ovim utakmicama, ali nitko više od nas samih. Radi se o velikoj stvari i učinit ćemo apsolutno sve što možemo da bismo se kvalificirali na SP.

  • Portugalci su favoriti. Imaju sjajan sastav i puno iskustva, no to ne znači da smo mi bez izgleda. Dobro se slažemo i vrlo smo opasni napadački. Jedino što nam nedostaje jest ono čega Portugalci imaju u izobilju: iskustva.

  • Bilo bi fantastično kada bismo otišli u JAR. Kao što znate, Bosna i Hercegovina nikad nije igrala na SP-u. Bilo bi to nevjerojatno postignuće za nas, ali i još veće iznenađenje za čitav nogometni svijet.