Amar Osim
0

"Pokušat ćemo popraviti dojam iz prvog meča"

FENA
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac)
Nogometaši Željezničara u srijedu će u Sarajevu dočekati izraelski Hapoel iz Tel Aviva u uzvratnom susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Sarajevska ekipa se već nakon prvog meča praktično oprostila od daljeg plasmana, pošto je poražena s ubjedljivih 0:5. No, Željezničar će pred svojim navijačima pokušati da popravi dojam i dostojanstveno se oprosti od evropskih nastupa u ovoj sezoni.

"Pokušat ćemo odigrati bolje nego u Tel Avivu. Svjesni smo da nas očekuje težak zadatak. No, vjerujem da će biti lakše nego u Izraelu, prvenstveno jer igramo pred svojim navijačima, na terenu koji nama više odgovara, a važan momenat je i manja motivacija naših protivnika", rekao je trener Željezničara Amar Osim na pres-konferenciji na stadionu Grbavica.

Dodao je da je prvi meč pokazao veliku razliku u kvalitetu između dvije ekipe, ali je priznao da nije očekivao potpuni potop već nakon 40 minuta igre.

"Sigurno je da je Hapoel kvalitetniji od nas, što je pokazao, a što smo i znali prije meča. No, moram reći da nisam očekivao da ćemo primiti pet golova u prvom poluvremenu. Priznajem da smo možda s potpuno defanzivnom taktikom mogli proći s manje golova u mreži, ali moja ekipa nije navikla da igra 'bunker'. Mi, jednostavno, ne igramo takav nogomet. Izašli smo na teren da se nadigravamo, naišli smo na mnogo kvalitetniju i rasploženiju ekipu i to nas je koštalo ubjedljivog poraza", kazao je Osim, dodavši da će sutrašnji meč pokazati koliko su se igrači psihički oporavili od šoka nakon prvog meča.

"Nadam se da će odigrati mnogo kvalitetnije i da će na kraju rezultat biti povoljniji nego u prvom meču", izjavio je trener Željezničara.

Susret će biti odigran u srijedu u 20.15 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase. U prodaju će biti pušteno 7.000 ulaznica po cijeni od 10 KM za istočnu i zapadnu te 5 KM za južnu tribinu.