Nogomet
0

Pojačanja Željezničara Zahirović i Stevanović posjetili NSBiH

Klix.ba
Foto: NFSBiH
Foto: NFSBiH
Novi igrači Željezničara i nekadašnji A reprezentativci Bosne i Hercegovine Adnan Zahirović i Miroslav Stevanović posjetili su NSBiH gdje ih je primio direktor Tehničkog odjela Denijal Pirić, saopšteno je iz krovne kuće bh. fudbala.

"Razgovor i druženje sa ovim mladim igračima koji su prošli sve naše reprezentativne selekcije predstavlja pravo osvježenje i zadovoljstvo", izjavio je Pirić i naglasio: "Savez vodi računa o reprezentativcima i bilo bi dobro da njihove posjete budu što češće. Zahirović i Stevanović su kvalitetni igrači, imaju već i zavidno iskustvo i vjerujem da će se kroz igre u Željezničaru nametnuti selektoru i opet zaigrati za za A tim."

Zahirović i Stevanović potvrđuju da ih je poziv iz NSBiH prijatno iznenadio te dodaju da im je drago što mogu razgovarati sa nekim ko ima uvid u rad reprezentativnih selekcija, razmijeniti iskustva, te vidjeti slike sa reprezentativnih okupljanja i sjetiti se nekih lijepih trenutaka.

"Dugo nisam u reprezentaciji, imao sam dosta padova u karijeri i prioritet mi je sada da se dokažem u klubu. Mogu reći da ću se maksimalno potruditi da na terenu pokažem svoj kvalitet i sve što zavisi od mene, a onda ni povratak u reprezentaciju nije isključen", kazao je Miroslav Stevanović.

Igre u domaćem prvenstvu za oba fudbalera su prilika da se dokažu u novom klubu i ujedno svojim igrama zasluže pažnju selektora i njegovog stručnog štaba.

"Drago mi je što sam bio dio tima koji je izborio plasman u Brazil i naravno, volio bih ponovo se vratiti u reprezentaciju. Nadam se da ću se svojim igrama nametnuti i pokazati da mi je mjesto među najboljima. Ako budemo zaslužili vjerujem da ćemo i Miroslav i ja dobiti poziv selektora", smatra Zahirović.