Robert Green
0

"Pogriješio sam i podnijet ću kritike"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tridesetogodišnji golman West Hama Robert Green ispao je tragičar utakmice između Engleske i SAD-a u sklopu 1. kola grupe B Mundijala u Južnoj Africi.

Utakmica je završila bez pobjednika 1-1, a Englezi svoj primljeni gol mogu “zahvaliti” nesmotrenosti Greena koji je ne odveć opasan udarac Clinta Dempseyja s nekih 25 metara propustio u mrežu u 40. minuti.

"Pogriješio sam. Mentalno se ne pripremate za velike odbrane, igranje savršene utakmice, već se pripremate za traume, a ovo svakako spada u tu kategoriju. Znam da će me sada izrešetati zbog toga", komentirao je Green i potom nastavio:

"Nogomet je lagan kada igrate dobro i kada sve ide glatko, a postane težak kada se nešto ovakvo dogodi. Dok sam bio mlađi takve su me stvari više pogađale. Ali danas imam trideset godina i naučio sam da čovjek mora biti spreman na slične stvari i pripremiti se za njih mentalno."

"Svjestan sam da će me sada kritizirati na sve strane, ali dovoljno sam jak da to podnesem i nastavim dalje. Bit ću spreman za sljedeću utakmicu (protiv Alžira 18. juna) ako me selektor uvrsti u sastav."