Nogomet
32

Pogledajte trening kamp Manchester Cityja vrijedan 250 miliona eura

Klix.ba
(Foto: Facebook (Manchester City FC))
Trening kamp Manchester Cityja, vrijedan 250.000 miliona eura otvoren je jučer. City Football Academy (CFA) je otvorio bivši menadžer i kapiten Tony Book.

Sastoji se od fudbalskih terena, od čega je 12 namijenjeno isključivo treninzima mlađih kategorija. Osim toga, na raspolaganju mladim igračima su tri dvorane s teretanama, prostor za terapije i ultrazvuk, šest bazena, ali i stadion za sedam hiljada ljudi, na kojem će igrati i ženska ekipa. Kompleks sadrži i hotel koji može primiti 450 igrača, a dobar dio soba bit će dom članovima omladinske škole.

Prva ekipa kluba s Etihada ima na raspolaganju poseban dio kampa, dvoranu s bazenima, teretanama, saunama, ali i učionicama i medicinskim prostorom. Tu je i umjetni travnjak s tribinama oko njega, a pomno je uređen i okoliš i sve zajedno zaista ostavlja impresivan dojam.

City Football Academy (CFA) je kamen temeljac budućnosti kluba u kojem imaju viziju za razvoj mladih ekipa. Glavni cilj je educirati mlade fudbalere s kojima će raditi najbolji treneri po najboljim trenerskim programima.

Nakon šest godina opsežnih istraživanja, razvoja i izgradnje u kojem je učestvovalo mnogo ljudi, označen je početak nečeg novog na Etihadu.