Nogomet
16

Pogledajte koje su reprezentacije trenutno najbliže nastupu u baražu za EP

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu u Francuskoj narednog ljeta izborit će po dvije najbolje selekcije iz devet grupa, te najbolja trećeplasirana selekcija.

Spisak putnika na Euro će biti kompletiran u novembru kada je na programu dodatni baraž u kojemu će nastupiti osam trećeplasiranih reprezentacija iz kvalifikacionih grupa.

Kako sad stvari stoje najuspješnija trećeplasirana reprezentacija je Mađarska, dok bi u baraž išle reprezentacije Škotske, Holandije, Rusije, Albanije, Norveške, Ukrajine, Slovenije i Izraela.

U grupi A treće mjesto juri reprezentacija Turske, dok bi za trenutno trećeplasiranu Holandiju ostanak na ovoj poziciji do kraja bio neuspjeh. Zbog toga nema sumnje da će Oranje u preostala četiri kola nastojati izboriti drugo mjesto na kojemu se trenutno nalazi Češka Republika.

U B grupi na treće mjesto želi i naša selekcija, s tim što svi vjerujemo da možemo pobijediti moćnu Belgiju i tako se umiješati u borbu za drugo mjesto. U tom slučaju bi kao trećeplasirana vjerovatno završila Belgija.

U preostalim grupama najviše je trenutno ugrožena treća pozicija Norveške kojoj sa dva boda manje najviše prijeti Bugarska.