Banja Luka
0

Pogledajte kako izgleda nova tribina Gradskog stadiona

Piše: D. Tomić
(Foto: www.borac-sport.com)
Radovi na izgradnji sjeverne tribine Gradskog stadiona u Banoj Luci se privode kraju, a trenutno je u toku postavljanje stolica u ovom novoizgrađenom dijelu stadiona.

Portalu Klix.ba je potvrđeno da je postavljanje stolica počelo jučer i da će ovi radovi biti završeni u narednih nekoliko dana.

Na ovaj način, Gradski stadion u Banjoj Luci bit će spreman za odigravanje međunarodnih utakmica, koje očekuju fudbalere banjalučkog Borca.

Podsjećamo, radovi na izgradnji sjeverne tribine započeli su sredinom oktobra prošle godine, a plan je bio da sve bude završeno do ljeta, što je, prema svemu sudeći, i ispoštovano.

Radove je izvodilo preduzeće Vranica, a novoizgrađena tribina trebala bi imati oko 3.000 sjedećih mjesta. Prema najavama, ispod nje će biti izgrađene svlačionice i mokri čvorovi po najstrožijim propisima UEFA-e.

Tokom 2010. godine u u Banjoj Luci su rekonstruisane istočna i zapadna tribina Gradskog stadiona, čime je ovaj sportski objekt ispunio uslove za odigravanje međunarodnih utakmica.

Kako je najavljeno, nakon završetka radova na sjevrenoj, očekuje se i izgradnja potpuno nove južne tribune, čime će banjalučki stadion dobiti potpuno drugačiji izgled.