90 metara za 10 sekundi
39

Pogledajte još jedan "luđački" sprint Ronalda

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Jedan od najboljih nogometaša današnjice Cristiano Ronaldo još je jednom, u utakmici 23. kola španskog prvenstva, pokazao koliko je uistinu brz.

Real Madrid slavio je na Santiago Bernabeuu protiv Seville s 4-1, a portugalski napadač postigao je hat trick u tom susretu. Posebno je impresivan bio njegov posljednji (treći) pogodak, kada je u manje od 10 sekundi od svog šesnaesterca stigao do Sevillinog peterca i poentirao za 4-0.

Pretrčao je Ronaldo otprilike 90 metara, ali uzmimo u obzir da je 70-ak prešao vodeći loptu. Tačnije, imao je šest dodira s njoj prije nego li ju je proslijedio na bok i zapustio se u peterac gdje ju je ponovno dobio i smjestio u mrežu.

Podsjetimo, sličan je pothvat Ronaldo napravio i početkom decembra kada je u utakmici protiv gradskog rivala Atletica pretrčao 96 metara za otprilike 10 sekundi, no tada je to učinio bez lopte!

Takve se brzine ne bi posramili ni neki profesionalni sprinteri na 100 metara, koji za hljeb zarađuju utrkujući se na mitinzima Dijamantne lige.