Corriere dello Sport
0

Podolski novi na listi Milanovih želja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prema talijanskom dnevniku Corriere dello Sportu, njemački nogometni reprezentativac u redovima Kölna Lukas Podolski (25) mogao bi u nadolazećem prijalaznom roku postati novi član Milana.

Sedmerostruki europski klupski prvaci u potrazi su za pojačanjima u vrhu napada, a Podolski, koji može jednako kvalitetno igrati u vrhu napada kao i na lijevom krilu, uklapa se jako dobro u profil kakav traži uprava "rossonera".

Prethodno su se u kontekstu mogućih Milanovih pojačanja u ljetnom prijelaznom roku spominjali Zlatan Ibrahimović (Barcelona), Edin Džeko (Wolfsburg) i Luis Fabiano (Sevilla), ali svi su se spomenuti igrači pokazali preskupim akvizicijama za "rossonere".

Podolski ima ugovor s Kölnom do 2013. godine, a njegova se vrijednost procijenjuje na 12 miliona eura. Corriere piše da je i takva cijena preveliki zalogaj za Milan, ali da bi do novca u klubu sa San Sira mogli doći prodajom holandskog napadača Klaasa-Jana Huntelaara.

Podolski se mučio u posljednje četiri bundesligaške sezone i postigao je tek 17 golova u 98 utakmica, dok je u dresu njemačke reprezentacije zabio 40 golova u 79 nastupa.