Nakon lekcije West Hamu
2

Podolski: Još smo u igri za plasman među četiri najbolje ekipe

FENA
Lukas Podolski
Lukas Podolski
Lukas Podolski uvjeren je da je Arsenal i dalje u utrci za plasman među četiri najbolje ekipe engleske Premier lige, posebno nakon ubjedljive pobjede 5:1 na West Hamom.

Njemački internacionalac vodio je svoju ekipu do pobjede postigavši gol uz tri asistencije protiv "čekićara", čime je Arsenal došao na četiri poena zaostatka za gradskim rivalom Tottenhamom na četvrtom mjestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Bivši nogometaš Kölna uvjeren je da ova pobjeda predstavlja dodatni podstrek njegovom timu da igra još bolje i sezonu završi na jednom od prva četiri mjesta, 12. put zaredom pod vodstvom Arsena Wengera.

  • Ima dovoljno vremena da se vratimo među četiri najbolje ekipe i još mnogo bodova je u igri - kazao je Podolski.

  • Moramo vjerovati u našu igri u naše igrače. Nakon dva poraza protiv Manchester Cityja i Chelseaja atmosfera nije bila dobra, ali sada smo pobijedili 5:1 i čekamo sljedeću utakmicu - dodao je.

Podolski je postigao 11 golova u 28 utakmica otkako je prošlog ljeta za 11 miliona funti došao u Arsenal, ali je samo jednom odigrao svih 90 minuta.

No, napadač se ne buni što gotovo uvijek napusti teren prije kraja meča, navodeći da je najvažniji interes kluba.

  • Ne možete uvijek očekivati da igrate 90 minuta. Nekada niste sretni zbog toga, ali to za mene nije bitno. Borim se za Arsenal i to mi je važno. Imamo mnogo dobrih igrača. Treneri ne mijenjaju često odbrambene igrače, izmjene su uglavnom u napadu. Imamo dobre igrače i nije problem ako sam zamijenjen - objasnio je Podolski.