Dilao kokain
0

Podignuta optužnica protiv oca Johna Terryja

Totalsport
Ted Terry
Ted Terry
Protiv Teda Terryja, oca Chelseajevog kapitena Johna, podignuta je optužnica zbog dilanja kokaina i u maju će se naći pred sudom, izvještavaju u subotu engleski mediji.

Nakon nekoliko sedmica zatišja, ime bivšeg kapitena engleske nogometne reprezentacije ponovno se nalazi u središtu afere.

Ova, vezana uz njegovog oca, izbila je, međutim, još u septembr prošle godine kada je novinar tabloida News of the World na tajnom zadatku kupio tri grama kokaina od starijeg Terryja. Slučaj sada dobiva nastavak na sudu, tvrde engleski mediji, premda iz policije zasad dolaze samo šturi podaci.

"Muškarac star 55 godina iz Chafford Hundreda optužen je za opskrbljivanje kokainom, drogom A klase, i 13. maja se mora pojaviti pred sudijom u Basildonu", kazala je glasnogovornica policije Essexa.

Novinari News of the Worlda su prije nekoliko mjeseci kompromitirali i Terryjevu majku, uhvativši je u krađi u jednoj trgovini, a nogometaš se našao u središtu afere kad je otkriveno da je varao suprugu s Vanessom Perroncel, tadašnjom djevojkom svoga saigrača Waynea Bridgea. Zbog toga mu je engleski selektor Fabio Capello oduzeo kapitensku traku.