Tražili da Poleksić primi tri gola
16

Pod sumnjom u namještanje i meča Liverpool - Debrecen u Ligi prvaka

Totalsport
Utakmica Liverpool - Debrecen (Foto: AFP)
Utakmica Liverpool - Debrecen (Foto: AFP)
Među 380 utakmica za koje Evropski policijski ured (Europol) sumnja da su posljednjih godina namještene u Evropi nalazi se i ona između Liverpoola i Debrecena, odigrana u Ligi prvaka 2009. godine.

Danski dnevnik Ekstra Bladet objavio je kako su mu izvori iz Europola potvrdili da je spomenuta utakmica bila predmet istrage. Navodno je kladioničarska mafija pristupila crnogorskom golmanu Debrecena Vukašinu Poleksiću i podmitila ga da u dvoboju na Anfieldu primi najmanje tri gola. No, utakmica je završila samo s 1-0 za Liverpool, tako da prijevara očito nije bila najbolje organizirana. Ekstra Bladet piše da je policija presrela SMS-poruke u kojima su mafijaši iskazivali frustraciju zbog silnih promašaja Redsa.

Poleksić je, inače, kažnjen dvogodišnjom suspenzijom jer nije prijavio pokušaj podmićivanja iste te sezone u dvoboju koji je Debrecen izgubio od Fiorentine s 4-3, s time da su Mađari primili sva četiri gola u prvom poluvremenu. Telegraph piše da upravo kada je njemačka policija istraživala namještanje te utakmice od strane hrvatske kladioničarske mafije predvođene Antom Šapinom, pojavili su se i dokazi vezani uz dvoboj Liverpool - Debrecen.

Iz Liverpoola su se oglasili saopćenjem u kojem su naveli da ih zasad nije kontaktirao nitko ni iz Europola, ni iz Evropske nogometne federacije vezano uz istragu oko te utakmice.