Nogomet
12

Počinje bitka za finale Kupa BiH: Borac dočekuje Široki, Olimpic protiv Zrinjskog

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prve utakmice polufinala Kupa BiH igraju se danas. Borcu na megdan stiže Široki Brijeg, dok će Olimpic na Otoci ugostiti Zrinjski. Tim iz Banje Luke eliminisao je iz najmasovnijeg takmičenja ekipu Sarajeva, a svoj kvalitet pokazali su prije nekoliko dana na Pecari kada su sa liderom prvenstva odigrali neriješeno.

Strateg Borca Vlado Jagodić napominje da njegov tim očekuje 180 minuta viteške borbe i da je meč u gradu na Vrbasu tek prvo poluvrijeme.

"Priželjkujemo pobjedu bez primljenog gola. No, bilo bi dobro otputovati na uzvratni okršaj na Pecaru sa bilo kakvom prednošću", naglasio je strateg Borca. S druge strane, gosti u dvoboj sa Borcem ulaze s ciljem da naprave dobar rezultat pred uzvrat koji je na programu za četrnaest dana.

"Nemam puno kalkulacija. Već u prvoj utakmici želimo napraviti dobar rezultat, a to je za Široki Brijeg – pobjeda. Hoćemo li u tome uspjeti, ostaje da vidimo", kazao je prvi šef struke Širokog Slaven Musa.

U drugoj utakmici Olimpicu na megdan stiže Zrinjski. Vukovi imaju historijsku priliku da se plasiraju u finale. Kako ističu, težit će da ostvare povoljan ishod pred revanš u Mostaru. Plemići su prošle godine zaustavljeni u polufinalu i ove godine će pokušati izboriti završnicu u najmasovnijem nadmetanju. Već u Sarajevu žele osigurati put u finale.

Parovi i satnica:

Olimpic - Zrinjski 16:30 sati

Borac - Široki Brijeg 19:30 sati