Nogomet
6

Pochettino otkrio planove: Napravio sjajan tim od Tottenhama, ali san mu je klupa PSG-a

Klix.ba
Mauricio Pochettino (Foto: EPA)
Mauricio Pochettino (Foto: EPA)
Trener Tottenhama Mauricio Pochettino u razgovoru za francuski radio RMC otkrio je da bi jednog dana volio biti trener Paris Saint Germaina.

Nakon remija protiv West Bromwich Albiona u 35. kolu Premiershipa, Tottenham je izgubio skoro sve nade za osvajanjem Premiershipa pošto Leicester tri kola prije kraja ima ogromnih sedam bodova prednosti.

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino od najmlađeg tima u ligi (24,9 godina) napravio je tim u čijem fudbalu uživaju navijači, ali njegov san je klupa Paris Saint-Germaina.

"Uvijek sam govorio da bi mi bilo zadovoljstvo voditi veliki klub poput PSG-a. Doći u Paris? Nadam se. Tačno je da bih bio zadovoljan s tim. To je dio mojih snova. Pokušavam pratiti sve utakmice PSG-a, posebno u Ligi prvaka", kazao je Pochettino dodavši da francuska liga ima mnogo talenata i da je to dodatni razlog zašto prati francusko prvenstvo. Jedna od njegovih meta je napadač Marseillea Michy Batshuayi (22).

Pochettino (44) je tokom igračke karijere proveo dvije godine u Paris Saint.Germainu (2001-03.), a trenutno je jedan od najperspektivnijih trenera pošto je u Tottenhamu napravio sjajan posao.

Ekipa igra atraktivan fudbal i bilježi odlične rezultate. Uz to, Pijetlovi trenutno imaju nekoliko igrača poput Kanea, Allija, Eriksena i Lamele koji imaju ogromnu tržišnu vrijednost tako da će Tottenham mnogo profitirati i u slučaju prodaje igrača.