Nogomet
1

Počelo okupljanje juniorske nogometne reprezentacije BiH

FENA
Juniorska nogometna reprezentacija  BiH (Foto: Arhiv)
Juniorska nogometna reprezentacija BiH (Foto: Arhiv)
U Sarajevu je danas počelo okupljanje juniorske nogometne reprezentacije BiH koja će od 10. do 15. oktobra u Švedskoj učestvovati na kvalifikacionom turniru za odlazak na EP za igrače do 19 godina.

Selektoru Toniju Karačiću se odazvalo osam reprezentativaca, a ekipa će biti kompletna u toku sutrašnjeg dana kada igrači završe s klupskim obavezama.

"Nismo bili dugo na okupu i kratak je period za pripremu, ali ipak očekujem da se plasiramo u elitni krug kvalifikacija. Imam uvid u formu igrača, uglavnom igraju i za seniorske timove i mislim da će biti na nivou kada počne turnir", kazao je Karačić.

Ista očekivanja ima i reprezentativac Damir Sadiković.

"Cilj svake ekipe je da izbori što bolji plasman. Grupa nije prejaka, ali nije ni slaba. Švedska je u našem rangu. Sjevernu Irsku i Azerbejdžan ne poznajem dovoljno, ali mislim da možemo da ih pobijedimo i plasiramo se u elitnu rundu. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, kao i uvijek na okupljanjima reprezentacije", kazao je.

Reprezentacija BiH prvi susret na turniru igra protiv Švedske 10. oktobra u 18 sati. Dva dana kasnije sastaje se s Azerbejdžanom, dok posljednji meč igra 15. augusta protiv Irske.

Dvije najbolje ekipe plasirat će se u elitni krug kvalifikacija.