Nogomet
11

Pobjedom protiv Slonova Kolumbijci se plasirali u osminu finala SP-a

Klix.ba
(Foto: AFP)
U drugom kolu grupe C Kolumbija je odmjerila snage s Obalom Slonovače. U sjajnoj utakmici slavili su Kolumbijci rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme prošlo je bez golova. Veliku šansu Kolumbija je imala u 28. minuti kada je Gutierrez primio pas u šesnaestercu i odmah pucao, no lopta je otišla lijevo od gola.

Istu šansu Kolumbija je imala u 58. minuti kada je Cuadrado pucao iz šesnaesterca oštro ispod prečke, ali golman Slonova to sjajno brani.

Prvi gol gledali smo tek u 64. minuti koji je postigao Rodriguez koji je pratio centaršut iz kornera i precizno glavom pogodio u lijevi dio gola. Golman je tu ostao nemoćan, a igrači reprezentacije Obale Slonovače bez riječi jer je Rodriguez na toj poziciji ostao potpuno sam. Kolumbijci su ovaj gol koji im je donio vodstvo od 1: 0 proslavili kratkim plesom koji je oduševio publiku.

Odličnu priliku za kontranapad imali su Slonovi nekoliko minuta kasnije kada je Yaya Toure dobro pucao glavom iz blizine, ali odbrana blokira njegov udarac.

Kolumbijci su povećali vodstvo na 2:0 u 70. minuti kada Quintero iz šesnaesterca izbija sam pred golmana, šutira nisko u lijevi ugao i postiže pogodak. I ovaj gol su proslavili kratkim plesom.

No, njihova opuštenost nije dugo trajala jer su Slonovi uzvratili i četiri minute kasnije smanjuju rezultat na 2:1. Strijelac je bio Gervinho.

Sjajnu šansu imali su Kolumbijci u 89. minuti kada je Quintero snažno šutirao prema golu, ali golman Slonova to brani. Imali su šansi i Slonovi da izjednače rezultat u sudijskoj nadoknadi ali Auriera sprječava golman. Utakmica je završena rezultatom 2:1 za Kolumbiju.

SP 2014, grupa C Kolumbija - Obala Slonovače 2:1